Over mij

Mijn naam is Barbara. Aan de Avans Hogeschool heb ik Generieke Verpleegkunde gestudeerd (HBO-V). Ik werkte op de afdeling Neonatologie en volgde een specialistische vervolgopleiding. Mijn hart ging uit naar o.a de begeleiding van zo goed mogelijke ouderparticipatie, ADL-zorg, hechting, haptonomie, observatie, adoptie- en stervensbegeleiding.

De laatste 10 jaar ben ik me gaan verdiepen in de combinatie westerse psychologie en spirituele stromingen door trainingen aan de school voor Zijnsoriëntatie en sinds 2013 bij Larijs trainingen. In groepsverband bij Larijstrainingen heb ik geleerd mezelf en anderen steeds beter te zien en te begeleiden in o.a het omgaan met emoties, de zelfcriticus, luisteren naar lichaamssensaties en vinden van balans tussen lichaam en geest, je eigen wijsheid horen, je behoeftes in beeld brengen en 'ruimte' voelen. Het is fijn om jezelf goed te kunnen begeleiden en de tools en handvaten te delen met anderen. Sinds 2017 heb ik de opleiding tot Heart-Mind trainer afgerond.

Ook heb ik een enorme passie voor beeldend werken, pottenbakken, Raku stoken en lesgeven. Met boetseren leerde ik niet alleen technieken bij Atelierbreda , maar ook tijd, ruimte en aandacht aan mezelf te geven. Als vrijwilliger ben ik betrokken in de sociaal maatschappelijk en culturele sector. 

 

Door wandelmeditaties ontstond mijn idee om Heart-Mind, natuur en creativiteit te gaan combineren. Afgelopen jaren is het er van gekomen om mijn concept te realiseren en kan ik workshop- trainingsdagen aanbieden op locatie of door met mijn sfeervolle camper op natuurrijke plekken te gaan staan om daar o.a een pas op de plaats en eigen aardewerk te maken. De mogelijkheid is er om reliëf voor aardewerk uit de natuur te halen. Het programma is flexibel en geheel naar eigen wensen van cursisten in te delen. Bijvoorbeeld van begeleiding in keramiektechnieken of rakustoken, stilstaan bij jezelf, de omgeving in je opnemen (wandelmeditatie) tot handvaten en tools in omgaan met triggers in het dagelijks leven. 

Mijn werkzaamheden bestaan uit:

lesgeven op locatie (boetseren, decoreren pottenbakken, rakustoken)

Een koesterobject samen realiseren (asverwerking, urn)

Met de camper de natuur in, natuurmaterialen en klei combineren.

 

Hartelijke groet,

Barbara

 

Heart-Mind trainer

Kunstzinnige begeleider

Beeldend kunstenaar

workshops & cursussen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb